Salát se štěrbákem, jablkem, řeřichou a mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Mandle plátky
  • 150 g Jogurt bílý
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Štěrbák zahradní
  • 1 hrst Řeřicha
  • 1 špetka Kari koření
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 87 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 320.9 mg
  • Vláknina 6600.8 mg
  • Vitamín A 6600.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme jogurt s majonézou, medem, hořčicí, kari kořením a zázvorem.

  • 2

    Do mísy vsypeme omytou řeřichu, omytý, na plátky nakrájený štěrbák a omyté, na plátky nakrájené jablko. Promícháme s připraveným dresinkem a salát ozdobíme opraženými plátky mandlí.

Komentáře k receptu