Lívance plněné jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 246 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 71 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 61.1 mg
 - Draslík 186.5 mg
 - Vláknina 2662.3 mg
 - Vitamín A 2662.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.6 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do misky vylijeme mléko, přisypeme mouku, kypřící prášek, rozdrobíme droždí, rozklepneme celé vejce, přidáme vanilkový cukr, dobře metličkou rozšleháme a necháme těsto 30 minut odpočinout.
 - 
                                2
Pánev na pečení lívanců potřeme olejem, zahřejeme a lžíci pokládáme těsto do pánve, kde pečeme z obou stran. Upečené skládáme do velké mísy, anebo hrnce, aby vydržely déle teplé.
 - 
                                3
Jablka umyjeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na 1 cm hrubá kolečka, která můžeme na té samé pánvi, ale na rozehřátém másle, opéct tak, aby plátky jablek byly úplně měkké.
 - 
                                4
Připravené lívance rozkrojíme podélně na dvě půlky, do středu položíme 2 plátky opečených jablek a přiklopíme druhou půlkou. Plněné lívance porcujeme na talíře.