Placky z cukety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cuketa
  • 180 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Petržel - nať
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 30 g Máta
  • 250 g Řecký jogurt
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • 0.09 dl Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 70.7 mg
  • Draslík 637 mg
  • Vláknina 5004.2 mg
  • Vitamín A 5004.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosejeme do misky spolu s kypřícím práškem a solí do misky. Do mouky rozklepneme vejce, přidáme olivový olej, za stálého míchání podle potřeby přiléváme vodu, aby vzniklo hladké řidší těsto. Misku s těstem přikryjeme utěrkou a na 30 minut necháme na studeném místě vykynout.

  • 2

    Cuketu umyjeme, spolu s česnekem nastrouháme na hrubém struhadle, mátu nakrájíme, petržel nať nasekáme a vše zlehka zapracujeme do vykynutého těsta.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej, lžící pokládáme přiměřené množství těsta do tvaru malé placky a pečeme tak dlouho, aby placky byly propečené a zlatavé barvy. Na pánev pokládáme několik placek, pečeme do skončení těsta. Upečené placky do podávání udržujeme teplé.

  • 4

    Hotové placky naskládáme úhledně na talíře, zvlášť ve vhodné malé misce přidáme jogurt a podáváme.

Komentáře k receptu