Džem z hroznů s červeným vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 2 dl Víno červené
  • 2 kg Hroznové víno
  • 1 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 272.9 mg
  • Vláknina 2400 mg
  • Vitamín A 2400 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrozny důkladně omyjeme, bobule otrháme, odstraníme stopky, vsypeme do hrnce. Zalijeme vínem, na mírném ohni za stálého míchání rozvaříme. Poté prolisujeme, přisypeme cukr a zahříváme, dokud se nerozpustí.

  • 2

    Po zhoustnutí ještě horký džem rozdělíme do skleniček, necháme vychladnout, uzavřeme a uložíme na tmavém, suchém místě.

Komentáře k receptu