Jablečná povidla dochucená octem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1 dl Ocet kvasný lihový
  • 2 kg Jablka
  • 1 kg Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 494 kcal
  • Sacharidy 128 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 128 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 216 mg
  • Vláknina 7600 mg
  • Vitamín A 7600 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a odstraníme jádřince. Na masovém mlýnku je umeleme. Ke kaši přisypeme cukr, přilijeme ocet, promícháme a necháme cukr rozpustit.

  • 2

    Poté v kastrolu vaříme po částech, za stálého míchání, až do zhoustnutí. Ihned rozdělíme do skleniček, necháme vychladnout. Uzavřeme, uložíme na suchém a temném místě.

Komentáře k receptu