Jeřabinový džem s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
 - Sacharidy 107 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 107 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 55.5 mg
 - Vláknina 1900 mg
 - Vitamín A 1900 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralé jeřabiny otrháme, propláchneme vodou a necháme okapat. Nasypeme do hrnce, přilijeme vodu a důkladně rozvaříme. Poté prolisujeme. Jablka omyjeme, odstraníme jadřince, nakrájíme na kousky a udusíme doměkka. Také prolisujeme a promícháme s jeřabinovou kaší. Společně opět povaříme.
 - 
                                2
Přisypeme cukr a za stálého míchání dál vaříme do zhoustnutí. Horký džem ihned rozdělíme do skleniček, necháme vychladnout a zavíčkujeme. Uložíme a uchováme na studeném a temném místě.