Jemné vdolečky s borůvkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 625 kcal
 - Sacharidy 119 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 120 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 78.9 mg
 - Draslík 195 mg
 - Vláknina 6189.8 mg
 - Vitamín A 6189.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.2 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Okapané mírně rozmačkáme s cukrem podle chuti. Zakysanou smetanu promícháme s lžičkou cukru a necháme vychladit.
 - 
                                2
Vajíčko rozšleháme ve vlažném mléku.
 - 
                                3
V míse smícháme mouku, droždí, 4 lžíce cukru a skořici, přidáme mléko s vajíčkem a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
 - 
                                4
Z vykynutého těsta vykrajujeme malé kousky, ze kterých vytvoříme vdolečky. Ty dlaní rozmáčkneme a necháme ještě 10 minut kynout.
 - 
                                5
V pánvi rozehřejeme olej a vdolečky na něm smažíme z obou stran. Usmažené necháme na sítu okapat, pak na ně dáme vychlazenou smetanu a borůvky a podáváme.