Salát z čerstvého ovoce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Hroznové víno
  • 60 g Cukr krupice
  • 90 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 ks Banány
  • 2 ks Grapefruity
  • 2 ks Pomeranče
  • 2 ks Hrušky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 762 mg
  • Vláknina 16989.7 mg
  • Vitamín A 16989.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 110.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku svaříme vodu z cukrem a citronovou kůrou (asi 1 minutu). Procedíme do mísy a necháme vychladnout.

  • 2

    Oloupané, na dílky rozdělené grapefruity a pomeranče přidáme do mísy, přisypeme omyté víno, oloupané, na plátky nakrájené hrušky a oloupané, na kolečka nakrájené banány. Vše zlehka promícháme, aby se ovoce obalilo sirupem.

  • 3

    Mísu přikryjeme potravinářskou fólií a salát necháme před podáváním 1 hodinu chladit.

Komentáře k receptu