Kalamáry v marinádě
Suroviny
- 600 g Kalamáry
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 1 ks Salát ledový
- 3 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 213 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 7 g
- Sodík 256 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 349.5 mg
- Draslík 498.6 mg
- Vláknina 2162 mg
- Vitamín A 2162 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mírně rozmražené kalamáry vhodíme do vroucí vody se špetkou soli, vaříme půl hodiny, poté je scedíme a necháme vychladnout.
-
2
V míse je promícháme s česnekem utřeným se dvěma špetkami soli, posypeme sušenými bylinkami a přelijeme dvěma lžícemi oleje. Dobře promícháme a necháme v lednici pod fólií několik hodin marinovat.
-
3
Mezitím si z octa, cukru, špetky soli a zbylého oleje připravíme zálivku, do níž vmícháme opraný a na kousky natrhaný salát.
-
4
Na talíři servírujeme marinované kalamáry se salátem v zálivce.