Slaninové vdolečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 20 g Droždí
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Tuk
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 509 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 145.6 mg
  • Draslík 189.3 mg
  • Vláknina 271.8 mg
  • Vitamín A 271.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve dvou lžících vlažného mléka rozmícháme cukr a rozdrobené droždí. Necháme na teple vzejít kvásek. Žloutek rozmícháme ve zbylém vlažném mléce. Slaninu nakrájíme na kostičky, na pánvi vyškvaříme, necháme zchladnout.

  • 2

    Do mísy prosejeme mouku, při okraji vsypeme sůl, pepř, do důlku uprostřed vlijeme mléko se žloutkem, vykynutý kvásek, vyškvařenou slaninu, vše smícháme a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Posypeme je hladkou moukou, pod utěrkou necháme těsto kynout zhruba půl hodiny.

  • 3

    Poté na pomoučeném válu vyválíme placku o tloušťce zhruba centimetr, vykrajujeme kolečka, klademe na vymazaný plech a necháme ještě asi deset minut kynout. Poté je potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C, dokud vdolečky nezezlátnou.

Komentáře k receptu