Nádivka z trojího masa s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Králičí maso
  • 500 g Žemle tuková
  • 200 g Vepřová plec
  • 80 g Kopřiva
  • 200 g Kuřecí maso uzené
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Nové koření mleté
  • 1.7 l Voda pitná
  • 1.5 dl Mléko plnotučné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Řeřicha
  • 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 713 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 659 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 348.6 mg
  • Draslík 416.6 mg
  • Vláknina 2933.8 mg
  • Vitamín A 2933.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 189.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou libovou plec, uzené maso a maso z králíka omyjeme, osušíme. Každé maso dáme zvlášť do hrnců a zalijeme vodou. Na uzené maso přilijeme 5-6 dl vody s 0.5 lžičkou soli. Vepřovou plec zalijeme 5 dl vody s 1 lžičkou soli. Králičí maso zalijeme 4-6 dl vody s 0.5 lžičkou soli. Maso vaříme pomalu pod poklicemi doměkka přibližně 50-60 minut.

  • 2

    Uvařené maso vyjmeme, pokrájíme na kostičky a dáme do mísy. Kopřivy, petrželku, řeřichu omyjeme, drobně pokrájíme a přimícháme do mísy k masu. Přidáme majoránku, pepř, mleté nové koření a 6 žloutků.

  • 3

    Žemle nakrájíme na kostičky, dáme do mísy a zalijeme vývarem z masa přibližně 2 dl a 1.5 dl mléka. Promícháme, aby nasákly. Pak je smícháme s masem a všemi ingrediencemi.

  • 4

    Nádivku dosolíme podle chuti (asi 1 lžička) a znovu důkladně promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme do nádivky.

  • 5

    Zapékací mísu vytřeme důkladně sádlem, vysypeme strouhankou a naplníme nádivkou.

  • 6

    Pečeme v předehřáté troubě při 190-200 °C dozlatova přibližně 30-40 minut.

  • 7

    Nádivku pokrájenou na porce podáváme teplou i studenou.

Komentáře k receptu