Tradiční bílý chléb z domácí pekárny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 g Sezam - semena
  • 20 g Droždí
  • 600 g Mouka pšeničná hladká
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3.5 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 382 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 332 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 40.9 mg
  • Draslík 124.5 mg
  • Vláknina 641.7 mg
  • Vitamín A 641.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a ocet, přisypeme mouku smíchanou s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek, do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.

  • 2

    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku.

  • 3

    Po ukončení cyklu kynutí můžeme chléb potřít bílkem a posypat sezamovými semínky.

  • 4

    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho vychladnout.

Komentáře k receptu