Tradiční bílý chléb z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 3 g
- Sodík 332 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 40.9 mg
- Draslík 124.5 mg
- Vláknina 641.7 mg
- Vitamín A 641.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a ocet, přisypeme mouku smíchanou s kmínem, uprostřed uděláme malý důlek, do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
-
2
Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme základní program pro bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku.
-
3
Po ukončení cyklu kynutí můžeme chléb potřít bílkem a posypat sezamovými semínky.
-
4
Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho vychladnout.