Masopustní skořicové copánky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Cukr krupice
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 3 ks Cukr skořicový
  • 2.5 dl Mléko plnotučné
  • 0.06 dl Olej slunečnicový
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 195.3 mg
  • Draslík 20.1 mg
  • Vláknina 3850 mg
  • Vitamín A 3850 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 265 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme krupicový a vanilkový cukr, změklé máslo, 3 žloutky, rum a mléko. Vše promícháme a těsto dáme na pomoučený vál. Rukama těsto dobře zpracujeme a vyválíme na plát silný asi 6 mm. Vykrojíme je na obdélníčky. Každý radýlkem 2x nakrojíme, ale ne do konce. Získáme tak z každého obdélníčku 3 stejné proužky, které zapleteme do copánku. Konce dobře přimáčkneme.

  • 2

    V misce promícháme krupicový cukr se skořicovým cukrem. V pánvi rozpálíme větší množství oleje na správnou teplotu a copánky osmažíme z každé strany dozlatova. Usmažené hned vyjmeme, dáme na papírové ubrousky okapat z přebytečného tuku a teplé obalujeme ve skořicovém cukru.

Komentáře k receptu