Masopustní skořicové copánky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 11 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 195.3 mg
- Draslík 20.1 mg
- Vláknina 3850 mg
- Vitamín A 3850 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 265 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme krupicový a vanilkový cukr, změklé máslo, 3 žloutky, rum a mléko. Vše promícháme a těsto dáme na pomoučený vál. Rukama těsto dobře zpracujeme a vyválíme na plát silný asi 6 mm. Vykrojíme je na obdélníčky. Každý radýlkem 2x nakrojíme, ale ne do konce. Získáme tak z každého obdélníčku 3 stejné proužky, které zapleteme do copánku. Konce dobře přimáčkneme.
-
2
V misce promícháme krupicový cukr se skořicovým cukrem. V pánvi rozpálíme větší množství oleje na správnou teplotu a copánky osmažíme z každé strany dozlatova. Usmažené hned vyjmeme, dáme na papírové ubrousky okapat z přebytečného tuku a teplé obalujeme ve skořicovém cukru.