Chlebíček Harlekýn

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Sardelová pasta
  • 100 g Šunka uzená
  • 70 g Salám Poličan
  • 100 g Sýr Čedar
  • 100 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Veka
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Kapie
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 707 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 2249 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 193.9 mg
  • Draslík 102.5 mg
  • Vláknina 4080 mg
  • Vitamín A 4080 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Veku podélně rozkrojíme na dvě půlky, střed odstraníme. Volně změklé máslo rozkrájíme do misky, přidáme sardelovou pastu. Utřeme na hladkou hmotu, polovinu hmoty poté naplníme do obou vybraných středů veky.

  • 2

    Do zbylé hmoty přidáme na malé kousky pokrájenou šunku, salám, na malé kousky rozkrájená natvrdo uvařená vejce. Vložíme ještě nasekané kapary, na malé kostky pokrájenou kyselou okurku, sterilizovanou kapii a nahrubo strouhaný sýr. Všechny suroviny dohromady promícháme. Nakonec do směsi vmícháme na malé kousky rozkrájený Hermelín.

  • 3

    Náplní opět plníme půlky veky, které spojíme dohromady k sobě. Zabalíme do alobalu nebo do potravinářské fólie a vložíme na celou noc do lednice. Poté veku krájíme na šikmé plátky.

Komentáře k receptu