Pikantní jáhlová kaše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Jáhly - loupané proso
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Feferony
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 l Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 504 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 199 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 40 mg
  • Draslík 209.9 mg
  • Vláknina 12636.7 mg
  • Vitamín A 12636.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1565.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jáhly propláchneme vroucí vodou, scedíme, zalijeme mlékem, posypeme nasekanou feferonkou, osolíme a za stálého míchání uvaříme na hustou kaši.

  • 2

    Vaříme přibližně 20 minut. Před dokončením vaření, kaši dochutíme pepřem a jemně nastrouhanou citrónovou kůrou. Na pánvi rozpálíme máslo, na něm osmahneme na tenké plátky nakrájenou cibuli. Tu vmícháme do kaše.

  • 3

    Ihned servírujeme.

Komentáře k receptu