Kuřecí maso v aspiku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 97 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 3 g
- Sodík 666 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 93.3 mg
- Draslík 220.5 mg
- Vláknina 864 mg
- Vitamín A 864 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, povaříme ve slané vodě 10 minut, scedíme a necháme okapat. Mezitím uvaříme vejce natvrdo, oloupeme a nakrájíme kráječem na plátky. Želatinu namáčíme v horké vodě podle návodu na obalu.
-
2
Připravíme si 4 stejné formičky jako na pudink, vypláchneme je hodně studenou vodou, na dno upravíme kousky masa, na ně položíme 2 plátky vařeného vejce, přisypeme 1 lžičku nakládaného hrášku, ozdobíme 1 plátkem červené papriky, 1 plátkem kyselé okurky a zalijeme želatinou. Dáme do lednice vychladit a podáváme jako předkrm.