Kuřecí maso v aspiku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 200 g Kuřecí prsa
  • 20 g Okurky nakládané
  • 5 g Sůl
  • 8 g Paprika červená
  • 15 g Želatina
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 97 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 666 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 93.3 mg
  • Draslík 220.5 mg
  • Vláknina 864 mg
  • Vitamín A 864 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, povaříme ve slané vodě 10 minut, scedíme a necháme okapat. Mezitím uvaříme vejce natvrdo, oloupeme a nakrájíme kráječem na plátky. Želatinu namáčíme v horké vodě podle návodu na obalu.

  • 2

    Připravíme si 4 stejné formičky jako na pudink, vypláchneme je hodně studenou vodou, na dno upravíme kousky masa, na ně položíme 2 plátky vařeného vejce, přisypeme 1 lžičku nakládaného hrášku, ozdobíme 1 plátkem červené papriky, 1 plátkem kyselé okurky a zalijeme želatinou. Dáme do lednice vychladit a podáváme jako předkrm.

Komentáře k receptu