Květy smažené z olihně
Suroviny
- 400 g Olihně
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
 - 2 kávová lžička Cibulka jarní
 - 0.5 kávová lžička Olej sezamový
 - 1 kávová lžička Víno rýžové čínské
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Fazolová černá omáčka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 167 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 205 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 233 mg
 - Draslík 301.3 mg
 - Vláknina 1025.3 mg
 - Vitamín A 1025.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.7 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oliheň podélně rozřízneme a na povrchu masa vytvoříme nožem mřížkový vzor. Oliheň nakrájíme na kousky o velikosti poštovní známky. Kousky olihně blanšírujeme několik vteřin v misce s horkou vodou. Poté vyndáme a necháme okapat.
 - 
                                2
Papriku nakrájíme na malé trojúhelníky. V předehřátém woku rozehřejeme rostlinný olej a osmahneme minutu papriku, přidáme zázvor, rozetřený česnek, pokrájenou jarní cibulku, sůl a olihně a několik minut mícháme. Přidáme omáčku z černých fazolí, rýžové víno a promícháme.
 - 
                                3
Květy olihně přendáme na servírovací mísu, zakápneme sezamovým olejem a ihned podáváme.