Plněné pečené brambory

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Pórek
  • 80 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Kančí kýta
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Brambory
  • 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 5.4 mg
  • Draslík 395.8 mg
  • Vláknina 4832.5 mg
  • Vitamín A 4832.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové brambory neloupeme, jen pečlivě omyjeme. Poté je rozpůlíme a vydlabeme je tak, aby vznikly „misky“. Brambory klademe na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v předehřáté troubě.

  • 2

    Kančí kýtu, očištěné žampiony a pórek nakrájíme na drobné kostičky, vložíme do rozpáleného oleje, osolíme, opepříme a osmažíme. Poté přilijeme smetanu a dobře promícháme.

  • 3

    Brambory plníme masovou směsí, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme v troubě, až sýr zezlátne.

Komentáře k receptu