Sterilizovaná sladkokyselá brokolice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 104 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 415 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 480.1 mg
 - Vláknina 8130.6 mg
 - Vitamín A 8130.6 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 134.1 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Růžičky brokolice rozdělíme, důkladně očistíme a vložíme do hrnce. Osolíme, zalijeme vodou a pod poklici přivedeme k varu. Potom povaříme ještě 5 minut.
 - 
                                2
Příprava nálevu: Do kastrůlku vlijeme vodu, přilijeme ocet, přisypeme sůl, cukr. Nakonec vložíme nové koření a bobkový list. Připravený nálev přivedeme do bodu varu a povaříme 10 minut. Hotový nálev necháme trochu vychladnout.
 - 
                                3
Vodu scedíme a růžičky brokolice naskládáme do připravených sklenic, které zalijeme teplým nálevem. Sklenice zavíčkujeme, naskládáme je do sterilizačního hrnce, kde je při 90 stupňové teplotě sterilizujeme 15 minut.
 - 
                                4
Potom je vybereme z hrnce a uskladňujeme na chladném místě.