Jitrnice

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 700 g Rohlíky bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 0.5 kg Játra vepřová
  • 1 kg Vepřové koleno
  • 2 kg Vepřová hlava
  • 1 kg Vepřové nožičky
  • 0.5 kg Vepřová kůže
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1712 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 111 g
  • Sodík 1310 mg
  • Bílkoviny 131 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 501.1 mg
  • Draslík 547.2 mg
  • Vláknina 6522.7 mg
  • Vitamín A 6522.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné maso dáme vařit do vody. Uvařené maso obereme z kostí a umeleme. Do trochy vývaru namočíme nakrájené rohlíky (vymačkáme) a pomeleme s masem. Vmícháme sůl, utřený česnek a všechno koření. Na závěr umeleme játra a vše dobře zamícháme. Aby byla hmota kompaktní a dobře kašovitá, přimícháme trochu vody z masového vývaru. Hmotu plníme do střev, zašpejlujeme, vkládáme do horkého vývaru, v němž jsme vařili maso a při teplotě 85 °C – 90 °C zahříváme, až jitrnice vyplavou. Poté necháme ještě asi 5 minut v polévce.

  • 2

    Na závěr jitrnice opláchneme studenou vodou, rozprostřeme v jedné vrstvě a nechám v chladu.

Komentáře k receptu