Lilek na grilu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Lilek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 149 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 308.2 mg
  • Vláknina 8920.5 mg
  • Vitamín A 8920.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté lilky nakrájíme podélnými řezy na plátky silné asi 1 cm. Důkladně osolíme, necháme 10-15 minut odležet, aby pustily vodu.

  • 2

    Plátky lilku osušíme, potřeme z obou stran rostlinným olejem a klademe na rošt. Pečeme na elektrickém grilu předehřátém na 220 °C asi 15 minut. Podle potřeby lilkové řezy v průběhu grilování obracíme.

  • 3

    Česnek rozetřeme se solí, pepřem, olivovým olejem a strouhankou. Touto směsí potíráme grilované lilky z jedné strany a necháme ještě krátce grilovat.

  • 4

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu