Chobotničky na grilu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Chobotnice
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 200 ml Víno bílé
  • 40 ml Ocet vinný
  • 40 ml Omáčka Hoisin
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 739 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 120.3 mg
  • Draslík 927.6 mg
  • Vláknina 612.5 mg
  • Vitamín A 612.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuchyňsky připravené chobotničky položíme do velké mísy, v jiné misce smícháme červené víno, ocet, sójovou omáčku, omáčku hoisin a prolisovaný česnek. Zálivkou přelijeme chobotničky, promícháme, aby byly zcela ponořené, necháme v chladničce marinovat několik hodin, nejlépe však přes noc.

  • 2

    Rozehřejeme gril, marinádu slijeme a uchováme stranou, chobotničky 3-5 minut grilujeme, až je maso bílé. Občas přelijeme trochou marinády.

Komentáře k receptu