Hovězí tatarák

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí svíčková
  • 1 kávová lžička Chilli paprička
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Tabasco
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 309 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 422.7 mg
  • Draslík 510.2 mg
  • Vláknina 522.5 mg
  • Vitamín A 522.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso odblaníme, umyjeme a na mlýnku na maso spolu s chilli papričkou jemně semeleme. Vložíme do misky, osolíme, opepříme, dobře promícháme, přimícháme nasekanou petrželovou nať, tabasco, hořčici, olej a rukou důkladně promícháme.

  • 2

    Tatarák servírujeme na větším kulatém talíři, kam položíme porci masa, do středu uděláme důlek a do něj vložíme syrový žloutek. Přidáme topinky a stroužek česneku.

Komentáře k receptu