Tortily s kuřetem – pequeña quesadilla

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 130 g Karotka
  • 10 g Nové koření celé
  • 20 g Olej olivový
  • 1 g Pepř černý celý
  • 400 g Sýr Čedar
  • 300 g Salsa rajčatová
  • 300 g Omáčka Guacamole
  • 250 g Chilli omáčka
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 450 g Salát ledový
  • 10 g Sůl
  • 1200 g Kuře
  • 3 ks Bobkový list
  • 10 ks Tortilla
  • 2 l Voda pitná
  • 1.5 kg Kuřecí skelety
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1068 kcal
  • Sacharidy 116 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 1102 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 116 g
  • Cholesterol 142.3 mg
  • Draslík 1237.8 mg
  • Vláknina 35851.9 mg
  • Vitamín A 35851.9 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.6 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí základ Ambiente [47000]:

  • 2

    Kuřecí kostry nasekáme nadrobno, očištěnou zeleninu nakrájíme na kostky.

  • 3

    Na dno velkého rozpáleného hrnce nalijeme olivový olej, přidáme kuřecí kosti a lehce opečeme dozlatova. Zalijeme ledovou vodou a pomalu přivedeme k varu. Po celou dobu vaření sbíráme pěnu. Jakmile se vývar začne vařit, stáhneme plamen na minimum. Vývar se nesmí vařit, měl by se pouze „táhnout“.

  • 4

    Přidáme připravenou zeleninu a koření a necháme „táhnout“ 3-4 hodiny. Vývar scedíme přes hustý cedník a necháme vychladnout.

  • 5

    Pokud se na povrchu udělají mastná oka, sebereme je.

  • 6

    Pokud správně dodržujeme postup, bude vývar čirý. Pokud se zakalí, špatně jsme sbírali pěnu, nebo se vývar vařil. Potom bude lépe, uděláme-li nový.

  • 7

    Vykuchané kuře omyjeme, osolíme a dáme pomalu „táhnout“ (nesmí se vařit) do kuřecího základu Ambiente. Měkké kuře vyjmeme, necháme vychladnout, opatrně vyjmeme čisté maso, které nakrájíme na tenké nudličky. Kvalitní čedar nastrouháme a promícháme s kuřecím masem.

  • 8

    Na rozpálený gril nebo tál položíme kukuřičnou tortillovou placku a zprudka ji po obou stranách opražíme. Naplníme směsí čedaru a kuřete, přehneme a prudce zapečeme. Musíme pracovat velmi rychle, tortilla se praží jen několik desítek vteřin, nesmí ztvrdnout a musí i po zapečení zůstat vláčná. Když je quesadilla dozlatova opečená a sýr rozpuštěný, rozkrájíme ji na trojúhelníky, položíme na opraný a osušený ledový salát natrhaný na kousky a ozdobíme zakysanou smetanou.

  • 9

    Podáváme s omáčkami Tomatová salsa Ambiente, Mexická omáčka Quacamole Ambiente, Salsa chilli Ambiente.

Komentáře k receptu