Pikantní jablečné čatní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Koření grilovací
  • 5 ks Cibule
  • 2 ks Feferony
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 dl Ocet kvasný lihový
  • 5 dl Voda pitná
  • 2 kg Jablka
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 301.2 mg
  • Vláknina 9459.2 mg
  • Vitamín A 9459.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá jablka oloupeme, odstraníme stopky, zbavíme jádřinců. Potom je spolu s oloupanou cibulí nakrájíme na malé kousky. Feferonky také nakrájíme na malé kousky, které na mlýnku na maso pomeleme. Semletá jablka a cibuli na mírném ohni uvaříme do rozvaření v hrnci s vodou. Přibližně 20 minut.

  • 2

    Do vařící se směsi přisypeme cukr, který stálým mícháním rozpustíme. Potom přidáme oloupaný a rozdrcený česnek, ještě povaříme 5 minut. Nakonec vlijeme ocet. Směs povaříme za stálého míchání na hustou kaši. Vaříme asi 15 minut. Před dokončením vaření směs dochutíme grilovacím a kari kořením, sójovou omáčkou a solí.

  • 3

    Ještě horkou a hustou směs nalijeme do připravených skleniček, které ihned zavíčkujeme. Necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.

Komentáře k receptu