Grissini

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 7 g Droždí sušené
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 ml Mléko polotučné
  • 300 ml Voda pitná
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Mák - semena
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 0.5 polévková lžíce Sůl hrubozrnná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 1101 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 1.3 mg
  • Draslík 37.6 mg
  • Vláknina 7307.7 mg
  • Vitamín A 7307.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 160 °C.

  • 2

    Do misky vlijeme 150 ml vlažné vody, přimícháme cukr a droždí a necháme asi 15 minut nabobtnat.

  • 3

    Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, zbylou vlažnou vodu, olej a nabobtnalé droždí. Vypracujeme hladké, pružné těsto, které pod utěrkou necháme vykynout.

  • 4

    Z vykynutého těsta uválíme „hady“ o průměru asi 1 cm a klademe na plech. Těsto potřeme mlékem, posypeme solí a mákem a necháme ještě asi 15 minut kynout.

  • 5

    Grissini pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut, až těsto zezlátne.

Komentáře k receptu