Nakládaná krkovička s křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Celer bulvový
  • 500 g Chléb výběrový
  • 200 g Křen
  • 200 g Mrkev kořen
  • 1500 g Vepřová krkovička
  • 100 g Sůl
  • 200 g Petržel kořen
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 l Voda pitná
  • 1 dl Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 530 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 3928 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 135 mg
  • Draslík 285.7 mg
  • Vláknina 5176.6 mg
  • Vitamín A 5176.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou krkovici dáme do keramické nádoby a zasypeme nastrouhanou kořenovou zeleninou a nakrájenou cibulí, bobkovým listem a solí. Zalijeme vodou s octem a zatížíme kamenem.

  • 2

    Necháme minimálně týden uležet za občasného otáčení masa.

  • 3

    Naložené maso vyjmeme, zbavíme přísad a dáme do hrnce pozvolna vařit na mírném ohni. když je maso měkké vyjmeme jej, nakrájíme na plátky a podáváme s nastrouhaným křenem a čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu