Šunková huspenina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 220 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 70 g Okurky nakládané
  • 15 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Nové koření celé
  • 5 g Pepř černý celý
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 60 g Želatina
  • 5 g Koriandr celý
  • 30 g Kapary
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 l Voda pitná
  • 2 kg Vepřové koleno
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 802 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 861 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 73.1 mg
  • Vláknina 1745.3 mg
  • Vitamín A 1745.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šunková kolena vložíme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Pěnu, která se tvoří na povrchu, sbíráme. Předvařené koleno vyndáme, vodu vylijeme a hrnec umyjeme. Naplníme novou vodou, vložíme zpět koleno, přidáme bobkový list, koriandr, celý pepř, tymián, nové koření a na mírném ohni vaříme 3 hodiny. Vývar scedíme a zbylou čistou tekutinu necháme v hrnci povařit ještě 15 minut, aby se zredukovala na polovinu.

  • 2

    Obdélníkovou formu vyložíme dvojitě fólií. V míse smícháme kapary, na kostičky nakrájené okurky, nasekanou petrželku, sůl, pepř a maso z kolena nakrájené na malé kousky. Směs rozložíme do formy a zalijeme bezbarvou želatinou, kterou uvaříme v 0.5dl vývaru z kolene. Masová směs musí být kompletně zakrytá. Počkáme, až želatina trochu vychladne a dáme formu do lednice. Druhý den pomocí fólie huspeninu vyklopíme, nakrájíme na jednotlivé porce a podáváme.

Komentáře k receptu