Dragounské zabíjačkové zelí s pálenkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 155 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 3 ks Cibule
  • 6 ks Jalovec
  • 10 stroužek Česnek
  • 1.2 dl Slivovice
  • 5 dl Masový vývar
  • 2 kg Zelí kysané
  • 1.4 kg Vepřová kýta
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 790 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 755 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 162.2 mg
  • Draslík 1599.3 mg
  • Vláknina 14929.7 mg
  • Vitamín A 14929.7 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 132.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme vepřové maso bez kosti a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Očistíme cibule a drobně je pokrájíme.

  • 2

    V hrnci rozpálíme sádlo a cibuli zpěníme. Přimícháme sladkou a pálivou papriku, promícháme, přidáme maso, sůl, pepř, celý jalovec, znovu promícháme a krátce, asi 1-2 minuty smažíme. Přilijeme vývar a pod poklicí dusíme 60 minut.

  • 3

    Poté doložíme k masu 2 kg kysaného zelí, promícháme a dusíme dalších 30 minut.

  • 4

    Mezitím očistíme a utřeme se solí 8-10 stroužků česneku, přimícháme do zelí, přidáme 1 dl pálenky (např. slivovice, jalovice), promícháme, případně dochutíme solí a podáváme.

Komentáře k receptu