Zabíjačkový guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Játra vepřová
  • 50 g Slanina vepřová
  • 400 g Vepřová plec
  • 2 krajíc Chléb konzumní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 374 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 304.4 mg
  • Draslík 588.8 mg
  • Vláknina 2550.6 mg
  • Vitamín A 2550.6 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrolu na rozehřátém sádle rozškvaříme nakrájenou slaninu. Přidáme nasekanou cibuli a osmahneme.

  • 2

    Do základu přidáme omyté, na kostky nakrájené maso, opečeme, okořeníme paprikou a podlijeme vodou. Přidáme prolisovaný česnek a pod poklicí zvolna dusíme.

  • 3

    Asi po 30 minutách přidáme očištěná, nakrájená játra, zahustíme rozdrobenou střídkou chleba a podle potřeby ještě podlijeme vodou. Za občasného míchání dusíme do změknutí masa.

  • 4

    Nakonec guláš osolíme, opepříme a ochutíme majoránkou.

Komentáře k receptu