Bramborová kaše s parmezánem a šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Parmezán
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 12 plátek Šunka parmská
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 643 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 1057 mg
  • Vláknina 12516 mg
  • Vitamín A 12516 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, opláchneme, nakrájíme a vložíme do osolené vody. Vaříme doměkka zhruba 20 minut. Parmezán nastrouháme na hobliny, bazalku nasekáme nadrobno.

  • 2

    Uvařené brambory slijeme, prolisujeme, zalijeme olejem a smícháme s dvěma třetinami sýra a bazalkou. Kaši vymícháme a prohřejeme.

  • 3

    Horkou kaši podáváme posypanou zbylým parmezánem a plátky šunky.

Komentáře k receptu