Zapékaná nádivka pro obyčejné teplé paštiky
Suroviny
- 125 g Játra telecí
 - 80 g Máslo čerstvé
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 125 g Slanina vepřová
 - 125 g Telecí kýta
 - 30 g Lanýž
 - 50 ml Hovězí vývar základní
 - 100 ml Víno madeira
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 ks Šalotka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Tymián sušený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2294 kcal
 - Sacharidy 103 g
 - Tuky 157 g
 - Sodík 2218 mg
 - Bílkoviny 95 g
 - Uhlovodany 67 g
 - Cholesterol 1806.6 mg
 - Draslík 2565.1 mg
 - Vláknina 3060 mg
 - Vitamín A 3060 mg
 - Vitamín B6 3.6 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 28.6 mg
 - Vitamín E 3.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 105.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu, telecí maso a játra nakrájíme na malé kostičky, šalotku a lanýže nasekáme nadrobno.
 - 
                                2
Na pánvi rozpustíme polovinu másla a slaninu zprudka opečeme. Přidáme telecí maso a krátce orestujeme. Teprve nyní přidáme játra, lanýže a šalotku. Promícháme a přidáme tymián, bobkový list, sůl a pepř. Restujeme asi 5 minut.
 - 
                                3
Pánev stáhneme z ohně a směs v pánvi rozmixujeme nebo umeleme na strojku. Do mletého masa přidáme žloutky, máslo, přilijeme víno, trochu vývaru a zasypeme moukou. Vše vložíme do zapékací misky a uhladíme stěrkou.
 - 
                                4
Doba zapékání je přibližně 20-30 minut.