Filety na broskvích
Suroviny
- 200 g Broskve
 - 450 g Salát hlávkový
 - 80 ml Ocet Sherry
 - 20 ml Citronová šťáva
 - 2 kávová lžička Hořčice
 - 2 kávová lžička Citronová kůra
 - 2 kávová lžička Cukr palmový
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 12 ks Krevety tygří - loupané
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.666667 šálek Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Tabasco
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2554 kcal
 - Sacharidy 105 g
 - Tuky 104 g
 - Sodík 2358 mg
 - Bílkoviny 695 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 3211.3 mg
 - Draslík 128.1 mg
 - Vláknina 5363.8 mg
 - Vitamín A 5363.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme šťávu a kůru z citronu, cukr, sůl, pepř, ocet, tabasco, broskve a necháme stát 1/2 hodiny.
 - 
                                2
Ze směsi vyjmeme broskve a přidáme místo ní hořčici, vejce a olej. Vše důkladně rozmixujeme dokrémova.
 - 
                                3
Na tác rozložíme listy salátu, na ně naservírujeme krevety a broskve a přelijeme dresinkem.