Rizoto se sušenými rajčaty na slunci
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1856 kcal
- Sacharidy 229 g
- Tuky 97 g
- Sodík 2876 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 224 g
- Cholesterol 24.1 mg
- Draslík 9442.3 mg
- Vláknina 73706 mg
- Vitamín A 73706 mg
- Vitamín B6 2.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 605.1 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Ve woku rozehřejeme máslo a olej a osmahneme nakrájenou cibuli, dokud nezměkne. Přidáme rýži arborio, šafrán a promícháme, aby se rýže obalila v oleji, a minutu smažíme. 
- 
                                2Do rýže lijeme pomalu vývar a víno, mícháme a přidáváme další, až když se předcházející vývar a víno vstřebaly. 
- 
                                3Když nalijeme polovinu vývaru a vína, vmícháme sušená rajčata. Rýže by se měla uvařit za 20 minut. Vmícháme hrášek, sýr a pokrájenou parmskou šunku. Vaříme 3 minuty, promícháme, aby byl hrášek horký. 
- 
                                4Poté podáváme ozdobené strouhaným parmezánem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        