Kuře s čínskou barbrecue marinádou
Suroviny
- 200 g Rýže dlouhozrnná
 - 1250 g Kuře
 - 100 g Slanina vepřová
 - 200 g Hrášek mražený
 - 125 ml Víno červené
 - 125 ml Med včelí
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Hořčičné semínko
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 798 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 353 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 249.4 mg
 - Draslík 588.4 mg
 - Vláknina 3945.8 mg
 - Vitamín A 3945.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.1 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve si připravíme čínskou barbecue marinádu. Smícháme červené víno, med, chilli koření, mleté hořčičné semínko, přivedeme k varu a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Polovinou marinády potřeme kuře, dáme ho na rošt pekáče a v troubě rozehřáté na 200°C pečeme 75-90 minut. Během pečení poléváme zbylou marinádou. Píchneme-li do kuřete a vytéká čirá šťáva, je už hotové. Přikryjeme ho alobalem, jakmile začne maso hnědnout.
 - 
                                3
Upečené kuře naporcujeme, podáváme s pečenou rýži.
 - 
                                4
K přípravě pečené rýže použijeme wok pánev. Na pánvi rozehřejeme 2 lžičky arašídového oleje, přilejeme rozšlehaná vejce a mícháme, začnou-li tuhnout, stáhneme je z ohně. Rozehřejeme zbytek oleje, přidáme nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek a na kostky nakrájené 2 plátky slaniny, 2-3 minuty opékáme. Pak vmícháme hrášek, sójovou omáčku, uvařenou rýži a ztuhlá vejce. Opékáme, dokud není vše dobře prohřáté.