Domácí hruškový likér
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 103 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 108.5 mg
 - Vláknina 5200 mg
 - Vitamín A 5200 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralé, ale nepřezrálé hrušky omyjeme, osušíme, rozkrojíme, zbavíme stopek, rozkrájíme na plátky silné asi 1 cm a odložíme je do mísy.
 - 
                                2
Ve větším nerezovém hrnci zahřejeme čistou hruškovou šťávu na 80°C. Hned přidáme pokrájené hrušky, musí být zakryté tekutinou. Důležité je, aby jsme teplotu udrželi ještě 2 minuty.
 - 
                                3
Horkou směs opatrně rozmixujeme tyčovým mixérem. Pak směs rychle zchladíme na 40°C, přidáme 1 ml pektolytického enzymu, promícháme a 30 minut budeme udržovat teplotu 40°C. Pak ji slisujeme a rychle zchladíme. Šťávu - asi 800 ml, necháme stát 2 hodiny, dokud se neustálí kal. Potom čistou šťávu stočíme.
 - 
                                4
Na 1 litr likéru smícháme 650 ml šťávy s 250 ml hruškového destilátu (80% objem. jednotek) a 100 ml invertního cukrového sirupu. Podle chuti přidáme kyselinu citronovou. Obsah alkoholu v 1 litru likéru je přibližně 18%.