Krevetová směs v listovém těstě s bazalkovým pyré
Suroviny
- 100 g Listové těsto
 - 150 g Rajčata
 - 20 g Sýr Parmezán
 - 150 g Krevety tygří - loupané
 - 5 g Sůl
 - 20 g Tuk
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 20 g Sardelové řezy
 - 20 g Bazalka
 - 50 g Olivy černé
 - 20 g Rukola
 - 10 g Oříšky piniové
 - 40 g Olej olivový extra panenský
 - 20 g Kapary
 - 20 ml Ocet vinný
 - 30 ml Olej olivový extra panenský
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 898 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 59.3 mg
 - Draslík 188.3 mg
 - Vláknina 3185 mg
 - Vitamín A 3185 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mixéru nasypeme bazalku, parmezán, piniové oříšky, česnek, zalijeme olivovým olejem a rozmixujeme dohladka. Formu vymažeme tukem, vysteleme listovým těstem a postupně ve vrstvách vkládáme do formy plátky rajčat, na ně krevety, potřeme bazalkovým pyré, osolíme, opepříme a znovu položíme vrstvu rajčat, krevet, potřeme zbytkem bazalkové směsi a dáme péct. Pečeme při 180 °C 25 minut. Upečenou směs necháme vychladnout a naporcujeme na čtyři díly. Do mixéru vložíme vypeckované olivy, sardelky, kapary, česnek, zalijeme olejem a rozmixujeme.
 - 
                                2
Doprostřed talířků položíme lístky rukoly, pokapeme vinným octem, na ně položíme krevetovou směs s rajčaty, ozdobíme olivovým krémem a podáváme.