Křehulky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 g Margarín
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 polévková lžíce Ocet
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Kmín celý
  • 2 polévková lžíce Mák mletý
  • 2 polévková lžíce Sezamová semínka
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 953 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 171.5 mg
  • Draslík 155.5 mg
  • Vláknina 2566 mg
  • Vitamín A 2566 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hladkou mouku na vále promneme se změklým margarínem, přidáme v mléce rozkvedlané žloutky s octem a vypracujeme tužší těsto.

  • 2

    To necháme asi 3 hodiny odležet v chladničce a pak je na pomoučněném vále rozválíme na plát vysoký asi 0,3 cm.

  • 3

    Tvořítky vykrájíme různé tvary a opatrně je přendáme na tukem vymazaný plech. Všechny potřeme rozšlehaným a osoleným vejcem, každý tvar posypeme jiným sypáním a vše ve středně horké troubě upečeme.

Komentáře k receptu