Křehulky
Suroviny
- 300 g Mouka pšeničná hladká
- 250 g Margarín
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 polévková lžíce Ocet
- 4 polévková lžíce Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Sůl
- 2 polévková lžíce Kmín celý
- 2 polévková lžíce Mák mletý
- 2 polévková lžíce Sezamová semínka
- 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 2 polévková lžíce Tuk
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 497 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 33 g
- Sodík 953 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 171.5 mg
- Draslík 155.5 mg
- Vláknina 2566 mg
- Vitamín A 2566 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hladkou mouku na vále promneme se změklým margarínem, přidáme v mléce rozkvedlané žloutky s octem a vypracujeme tužší těsto. 
- 
                                2To necháme asi 3 hodiny odležet v chladničce a pak je na pomoučněném vále rozválíme na plát vysoký asi 0,3 cm. 
- 
                                3Tvořítky vykrájíme různé tvary a opatrně je přendáme na tukem vymazaný plech. Všechny potřeme rozšlehaným a osoleným vejcem, každý tvar posypeme jiným sypáním a vše ve středně horké troubě upečeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        