Kuřecí chilli
Suroviny
- 200 g Klobása Chorizo
 - 800 g rajčata v plechovce
 - 2 kávová lžička Kmín drcený
 - 2 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 ks Avokádo
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Paprika červená
 - 1 ks Limetka
 - 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 174 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 47.4 mg
 - Draslík 474.2 mg
 - Vláknina 11029.3 mg
 - Vitamín A 11029.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58.7 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme na kostičky. Opečeme ji na oleji doměkka. Přidáme chilli koření a kmín a smažíme minutu. Přidáme rajčata, pak plechovku naplníme vodou a podlijeme jí směs. Přidáme ještě jednu plechovku vody a bujon a přivedeme k varu. Vmícháme kuřecí maso, které potopíme ve vývaru. Vaříme 20 minut.
 - 
                                2
Poté vmícháme fazole.
 - 
                                3
Chorizo a papriku nakrájíme na kostičky. Vmícháme je do omáčky a už jen prohřejeme.
 - 
                                4
Avokádo nakrájíme na plátky. Z limetky vymačkáme šťávu a pokapeme jí avokádo.
 - 
                                5
Fazolovou směs rozdělíme do čtyř misek. Zakápneme zakysanou smetanou. Na ně naklademe plátky avokáda a posypeme koriandrem.