Koprová omáčka II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Kopr čerstvý
  • 400 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 600 ml Mléko polotučné
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 408 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 95 mg
  • Draslík 185 mg
  • Vláknina 1176 mg
  • Vitamín A 1176 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvý kopr opereme a nasekáme nebo natrháme.

  • 2

    Do rozpuštěného másla nasypeme hladkou mouku a trochu orestujeme. Za stálého míchání nalijeme teplou vodu a potom mléko, osolíme a tak 10 minut povaříme. Poté přidáme kopr a znova povaříme tak 10 minut. Přidáme cukr, ocet a nalijeme smetanu, až se nám omáčka začne vařit, sejmeme z plotýnky. Kdyby byla koprová omáčka moc řídká, přidáme mléko rozmíchané s hladkou moukou.

  • 3

    K omáčče podáváme na tvrdo uvařené vejce.

Komentáře k receptu