Koprová omáčka II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 40 g
- Sodík 408 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 95 mg
- Draslík 185 mg
- Vláknina 1176 mg
- Vitamín A 1176 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvý kopr opereme a nasekáme nebo natrháme.
-
2
Do rozpuštěného másla nasypeme hladkou mouku a trochu orestujeme. Za stálého míchání nalijeme teplou vodu a potom mléko, osolíme a tak 10 minut povaříme. Poté přidáme kopr a znova povaříme tak 10 minut. Přidáme cukr, ocet a nalijeme smetanu, až se nám omáčka začne vařit, sejmeme z plotýnky. Kdyby byla koprová omáčka moc řídká, přidáme mléko rozmíchané s hladkou moukou.
-
3
K omáčče podáváme na tvrdo uvařené vejce.