Žampionové koule

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Salám Poličan
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 28 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 93 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 180.1 mg
  • Draslík 434.4 mg
  • Vláknina 3011.5 mg
  • Vitamín A 3011.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony očistíme, nožičky vykrojíme a nadrobno nasekáme. V misce je smícháme s nadrobno nakrájeným salámem, nastrouhaným sýrem, se žloutkem a oreganem.

  • 2

    Připravenou směsí naplníme kloboučky žampionů a obalíme je v mouce, vejci a strouhance. Smažíme na pánvi na oleji dozlatova.

Komentáře k receptu