Bylinková zálivka
Suroviny
- 250 ml Olej olivový
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
 - 0.5 kávová lžička Víno madeira
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2232 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 249 g
 - Sodík 198 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 62.1 mg
 - Vláknina 770.5 mg
 - Vitamín A 770.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Olej dáme do mixéru a dobře v něm rozmícháme všechny přísady kromě octa - sůl, mletý pepř, lžíci sušených nebo čerstvých drobně nasekaných bylinek dle chuti (tymián, rozmarýn, bazalka apod.), drobně pokrájenou zelenou petrželku nebo 1/2 lžičky sušené, utřené stroužky česneku, madeiru a cukr. Ke konci pomalu přilejem za stálého mixování ocet.