Rýže s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 623 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 534 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 66 g
 - Cholesterol 24 mg
 - Draslík 127.8 mg
 - Vláknina 6750 mg
 - Vitamín A 6750 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži přebereme a namočíme na půl hodiny do horké, osolené vody. Poté několikrát propláchneme studenou vodou.
 - 
                                2
50g másla necháme rozehřát, přilijeme vývar a uvedeme k varu. Do vařícího se vývaru přisypeme rýži, sůl a vaříme do úplného vstřebání tekutiny.
 - 
                                3
Uvařenou rýži smícháme s hráškem, posypeme vločkami krájeného másla. Vše přiklopíme, hrnec zabalíme do utěrky a necháme půl hodiny odležet na teplém místě.