Salát Bláznivý pomeranč
Suroviny
- 100 g Hrozinky
 - 200 g Šunka od kosti
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 4 ks Pomeranče
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Olivy černé
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 - 5 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 632 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 27 mg
 - Draslík 724.6 mg
 - Vláknina 13675.8 mg
 - Vitamín A 13675.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 110.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pomeranče oloupeme,každý nakrájíme napříč na 6 - 8 silnějších plátků. Odstraníme pecičky a vložíme do porcelánové nebo skleněné misky. Přidáme rozinky, cibuli pokrájenou na tenké plátky, šunku nakrájenou na krátké proužky a vypeckované olivy.
 - 
                                2
V misce ušleháme olej, sůl, pepř, hořčici, nakonec vlijeme ocet. Zálivka má mít krémovitou konzistenci, nalijeme ji na salát a jemně, ale důkladně promícháme dvěma vidličkami. Posypeme čerstvými sekanými listy bazalky.
 - 
                                3
Před podáváním vychladíme.