Hmota na výrobu zmrzliny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 25 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 633.7 mg
 - Draslík 55.5 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1034.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kovové míse rozetřeme žloutky s cukrem, jakmile se hmota začne táhnout, přilijeme horké mléko. Velmi pozvolna hmotu zahříváme, až mírně začne tuhnout. Okamžitě stáhneme z ohně, hmota se nesmí vařit.
 - 
                                2
Hmotu nalijeme do formiček a necháme vychladnout, potom zmrazit.
 - 
                                3
Přidáním různých esencí a ovoce vyrábíme různé druhy zmrzlin.