Kachna na limetkové šťávě a zázvoru
Suroviny
- 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 2 kávová lžička Olej sezamový
 - 2 kávová lžička Omáčka sojová světlá
 - 1 ks Pomeranče
 - 3 ks Cibulka jarní
 - 3 ks Kachní prsa
 - 1 špetka Sůl
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.25 dl Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Zázvor mletý
 - 2 polévková lžíce Limetková šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 481 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 244 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 86.6 mg
 - Draslík 505.3 mg
 - Vláknina 4430.5 mg
 - Vitamín A 4430.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.9 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kachní prsíčka omyjeme a překrojíme na polovinu. Maso propícháme vidličkou a posolíme. Dáme je do pekáče kůží dolů. Zapékáme v předehřáté troubě 10 minut, poté obrátíme a dalších 15 minut pečeme.
 - 
                                2
V misce smícháme olivový a sezamový olej s kůrou a šťávou z pomeranče, zázvorem, rybí omáčkou, sójovou omáčkou, česnekem, cukrem, limetkovou šťávou a jarními cibulkami.
 - 
                                3
Vyndáme z trouby kachnu a necháme vychladnout. Pokrájíme ji na silnější plátky, polijeme ji zálivkou, aby zůstala svěží.
 - 
                                4
Podáváme naservírované na talířích a přelité zbývající zálivkou.