Nakládaná vejce v koření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 168 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 490.7 mg
 - Draslík 189 mg
 - Vláknina 1819 mg
 - Vitamín A 1819 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Proložíme je bobkovým listem a vložíme do velké sklenice.
 - 
                                2
Ve vodě svaříme ocet s kořením a cukrem a necháme vychladnout. Ve směsi rozmícháme nadrobno nakrájenou petrželku a zalijeme vejce. Sklenici uzavřeme a odložíme na několik dnů. Když vejce ztmavnou, vyjmeme je, nakrájíme a podáváme.