Dušený kořeněný pastinák
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 169 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 63 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 12 mg
 - Draslík 130.3 mg
 - Vláknina 12386.8 mg
 - Vitamín A 12386.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pastinák očistíme, nakrájíme na kolečka. Cibuli pokrájíme a na rozpáleném másle osmahneme do zlatova. Přidáme pastinák, koření, osolíme, mírně podlijeme vodou a dusíme do měkka.
 - 
                                2
Hotovou zeleninu dozdobíme na kroužky pokrájenými paprikami a podáváme jako přílohu.