Kompotované hroznové víno
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 75 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 509.9 mg
 - Vláknina 4800 mg
 - Vitamín A 4800 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bobule hroznového vína ostříháme nebo opatrně otrháme tak, abychom je nepoškodili. Důkladně omyjeme, vložíme do roztoku cukru a vody. Při teplotě cca 70 °C zvolna prohříváme cca 10 - 15 minut. Poté scedíme přes síto, ihned zchladíme studenou vodou.
 - 
                                2
Bobule rozdělíme do sklenic, roztok ještě převaříme a zalijeme jím ovoce. Sklenice zavíčkujeme, naskládáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 75 - 80 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjemme a uložíme na temném místě.