Řezy z tuňáka s hřebenatkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 757 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 64.5 mg
 - Draslík 321.9 mg
 - Vláknina 711 mg
 - Vitamín A 711 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ze syrového tuňáka nařežeme tenké plátky, otrháme lístky bazalky a vyjmeme maso z hřebenatek. Plátky z tuňáka položíme těsně vedle sebe, lehce naklepeme hřbetem ruky, celou plochu pokryjeme lístky bazalky, na střed položíme maso z hřebenatek, zavineme do roládky, zabalíme do potravinářské fólie a dáme na mrazák. Lehce zamraženou roládku rozbalíme, nakrájíme na tenké plátky, upravíme na servírovací talíř, osolíme, opepříme, ochutíme křenovou pastou wasabi, kterou jsme naředili trochou vody a olivového oleje, a doplníme nakládaným zázvorem a lososovým kaviárem.
 - 
                                2
Podáváme jako chutný předkrm.